Poleg ekskurzij - podobnih kot v Španijo in na Irsko jih je bilo v preteklosti še kar nekaj - pa nad županom visijo še tri negativna mnenja občinskih nadzornikov: nakup gasilskega vozila, financiranje pastoralnega doma v Preski in vzdrževanje lokalnih cest v občini. Pri slednjem je NO ugotovil, da je bila občina oškodovana za 71.813 evrov zaradi nepravilne uporabe pogodbenega določila o usklajevanju cen. Da je bilo pri tem marsikaj narobe, pa dokazuje tudi dokument, ki ga je NO posredoval občinski odbor za proračun in finance, iz katerega je razvidno, da je občina v lanskem letu od pogodbenega partnerja Gradkop Jožica Trampuš dobila z dobropisom vrnjenih okrog 50.000 evrov.

V medvoški LDS, od koder je bil omenjeni dokument posredovan javnosti, menijo, da je malce nenavadno, da pogodbeni partner vrne tako visoko vsoto denarja. Po njihovem mnenju to nakazuje na sumljivo poslovanje občine, predvsem pa, da imajo ugotovitve NO o domnevnih nezakonitostih trdno osnovo.

Predsednica LDS Medvode Alenka Žavbi Kunaver, ki je bila tudi pobudnica preverbe zakonitosti občinskih potovanj v Španijo in na Irsko, nam je povedala, da so v LDS v zvezi z ekskurzijami najprej naslovili vprašanje na dva pristojna državna organa, ki sta jim nepravilnosti potrdila. "Ker na občini kljub našim opozorilom niso spremenili ničesar, smo o tem obvestili še občinski NO in Komisijo za preprečevanje korupcije. Zdaj pa je na potezi tožilstvo in ne politika," pravi Žavbi-Kunaverjeva in ob tem dodaja, da do tega mandata NO sploh ni opravljal nikakršnega nadzora, zato se samo po sebi poraja vprašanje, kaj vse se je dogajalo v predhodnih treh mandatih, ko je bil župan prav tako Stanislav Žagar. Ta je bil, tako kot vselej, za nas nedosegljiv.