"V svoji karieri sem sodeloval pri oblikovanju vrste kandidatnih list in pri oblikovanju nobene mi ni bilo v tako veliko veselje pridobivati ljudi, ki vstopajo v politiko z manj političnimi, a toliko več življenjskimi izkušnjami," je dejal prvak Zares. Več najbolj prepoznavnih imen stranke kandidira v Ljubljani (Golobič v dveh okrajih, Pavel Gantar, Majda Širca, Vito Rožej, Roman Jakič, Janez Kopač), kjer bo v boju za glasove volilcev huda konkurenca z drugimi (predvsem levosredinskimi) strankami. A kot pravi Golobič, v preteklosti med temi strankami v Ljubljani konkurenca ni bila nič manjša, res pa je, da je zdaj ena stranka več. Po njegovem mnenju so na kandidatni listi kakovostno prerazporedili močna in ugledna imena Zares po vsej Sloveniji: v Izoli bo kandidiral Franco Juri, Feri Lainšček v Murski Soboti, Ivo Vajgl v Mariboru, Franci Kek v Novem mestu, Vasilij Prešern na Jesenicah, Branko Tomažič v Novi Gorici...

Golobič je tudi spomnil na pobudo, ki jo je dal na enem prvih srečanj predsednikov treh levosredinskih strank (SD, LDS, Zares), in sicer, da ugotovijo možnost, da skušajo po volitvah ne glede na izide drugih strank sestaviti koalicijo, če skupno dosežejo 51 odstotkov glasov. "Volilci od vsake od teh strank to pričakujejo, vsako drugo podleganje skušnjavam oblasti ali nekim nespodobnim povabilom, vsako opuščanje vrednot, načel in zavez, ki bodo dane v kampanji, bi bilo izneverjanje zaupanja volilcev," je dejal.

Veliko rezervo zase v Zares vidijo v velikem številu še neopredeljenih volilcev. Njihova kampanja pa ne bo temeljila na oglaševanju in plačanem marketingu, ampak bo to "kampanja bližine", ki bo omogočila dialog. Na najmanjšo možno mero bodo zmanjšali obseg televizijskega oglaševanja, sredstva (od 20.000 do 30.000 evrov) pa raje namenili za sanacijo nekaterih socialno najbolj ogroženih objektov na Ptujskem. Na negativno kampanjo ne bodo odgovarjali s tem, da bi pobrali umazano rokavico in jo vrgli nazaj, ker so prepričani, da je to samo spričevalo tistih, ki to počnejo, pravi Golobič.