Iz Červekovih pojasnil glede pritožbe pa je mogoče sklepati, da bo sklep pozitiven in bo moral Dars o razpisu odločati še enkrat.

"Naročnik ima pravico ustaviti postopek, vendar na ustrezni pravni podlagi oziroma z objektivno preverljivimi dejstvi," je pojasnil Červek in dodal, da je Dars razpis razveljavil šele po tem, ko je komisija zaradi neustreznih referenc razveljavila izbiro italijanskega Vidonija za izvajalca. Kot argument je Dars navedel nesoglasje nadzornega sveta pri izbiri izvajalca SCT, kar je predlagala uprava Darsa pod vodstvom Tomislava Nemca. Po Červekovem mnenju bi s potrditvijo razveljavitve razpisa "požegnali" takšno zlorabljanje zakona.

Če bo državna revizijska komisija SCT in Primorju ugodila, to še ne pomeni, da bo posel SCT tudi dobil. Dars lahko namreč znova pregleda ponudbe in razveljavi razpis ter v obrazložitvi komisiji, če bi se kdo od ponudnikov znova pritožil, navede "prepričljivejše argumente". V Darsu komentarjev v zvezi s pritožbo SCT še ne dajejo. Ne glede na to, kakšno odločitev bo sprejela Červekova komisija, pa mora Dars z objavo novega razpisa za Markovec počakati do pravnomočnega zaključka postopka. Razpis naj bi bil sicer objavljen septembra.