Gibanje na območju treh najbolj znanih piramid v Egiptu je bilo do sedaj neomejeno, novi strogi varnostni ukrepi in nadzor pa po novem spremljajo vsak korak obiskovalcev. Turistom je prav tako prepovedano plezati na Keopsovo piramido, večino grobnic in drugih arheoloških najdb pa je zaščitenih in nedostopnih za oglede. Poleg skrbi za spomenike pa so egiptovske oblasti obračunale tudi z uličnimi prodajalci, ki s svojimi izdelki nadlegujejo obiskovalce.

Čeprav so turisti z akcijo egiptovske oblasti zadovoljne in pravijo, da je območje okoli piramid veliko bolj čisto, se ulični prodajalci z vrsto prepovedi glede njihove dejavnosti ne strinjajo. Marsikateri je s prodajo majic, spominkov ali replik kakšnih arheoloških najdb zaslužil dovolj, da je preživel svojo družino.

Načrt, s katerim v Egiptu želijo turistične atrakcije narediti bolj prijazne obiskovalcem, bo oblasti stal kar 17,44 milijona evrov. Ko bo projekt zaključen, bodo turiste okoli Gize vozili z električnimi avtomobili, podobno kot v Dolini kraljev. Poleg prevoza pa bodo obiskovalcem ponudili tudi kavarno, informacijski center, knjigarno in druge informativne točke, kjer bodo lahko dobili več informacij o piramidah.