Anoreksija v puberteti predstavlja veliko grožnjo za telo, ki se ne razvije tako kot je treba. Velike težave pa nastanejo tudi v duševnem stanju, kar se kmalu kaže v nerazvitem odnosu do spolnosti.

Številne ženske, ki bolehajo za anoreksijo, nimajo želje po seksu. Oseba, ki ima to hudo bolezen, je v sebi odločena, da ne želi nobenih sprememb pri sebi – če ne potrebuje hrane, zakaj bi torej potrebovala seks? V podzavesti pride do spoznanja, da je seks znak šibkosti, kar pomeni, da ni dovolj samozavestna.

Anoreksične osebe se ponavadi izogibajo užitku. Vzrok temu je center v možganih, ki jim sporoča, da je izogibanje seksu enako izogibanju hrane, kar dobesedno pomeni, da osebe ne želijo sprejeti nič v svoje telo. Ali povedano drugače, anoreksične osebe ne želijo, da bi na njih vplivalo karkoli drugega (bodisi osebe ali hrana).

Osebe z anoreksijo naj bi se tudi bale intimnosti, kljub temu, da si v sebi slednjo želijo. Vendar pa je strah pred njo prevelik, tako da lažje preživijo brez nje. Pot do seksa z osebo, ki ima težave z anoreksijo je težka. Oseba mora najprej pridobiti zaupanje partnerja, kar pa je zelo težko, zato je v veliko pomoč obisk pri terapevtu. Pridobitev zaupanja je sicer ključnega pomena, saj lahko oseba, ki si je zaupanje pridobila, pomaga anoreksičnemu posamezniku ali posameznici, da zopet zaživi zdravo in polno življenje.

Več na www.sexation.info