Namen hujšanja in telovadbe v času nosečnosti ni povezan z izgubo odvečnih kilogramov po porodu, pač pa je povezan z željo bodočih mamic, da se že med nosečnostjo ne zredijo. Ženske s „pregoreksijo“ se ponašajo s tem, da s hrbtne strani sploh niso videti noseče. Nositi normalne kavbojke v drugem trimestru nosečnosti pa je postal nekakšen dosežek.

Cilj „pregoreksičnih“ nosečnic je ostati tako suh kot Nicole Kidman, ki je bila tudi po porodu videti vitka. Nevaren trend pa podpirajo tudi oblikovalci nosečniških oblek.

Naporna telovadba in hujšanje lahko resno škoduje zdravju nerojenega otroka. Dojenček potrebuje ogromno količino hranljivih snovi, ki jih ima mati shranjene v svojem telesu in jih dobi prek zdrave prehrane. „Pregoreksičnim“ nosečnicam primanjkuje kalcija, ki ima pomembno vlogo pri kvaliteti otrokovih kosti in zob.

Poleg kalcija je med nosečnostjo pomembna tudi količina železa, ki ga prek rdečega mesa zaužijejo bodoče matere. Slednje med nosečnostjo potrebujejo kar 50 odstotkov več železa kot ponavadi, saj z njegovo pomočjo nastajajo rdeče krvničke za zarodek in placento. Pomanjkanje železa lahko povzroči anemičnost, vrtoglavico, utrujenost in izčrpanost, v ekstremnih primerih pa tudi šum na srcu. Hujšanje med drugim lahko povzroči tudi rojstvo otroka, ki ima nizko telesno težo. Prenizka telesna teža pri novorojenčkih pa povzroča zdravstvene težave kasneje v življenju.

Ginekologinja Maggie Blott med nosečnostjo hujšanje in naporno telovadbo odsvetuje, prav tako pa ne priporoča, da se nosečnice močno zredijo. Hitra hoja, kolesarjenje in plavanje so dovoljeni načini razgibavanja, aerobika ali kakšne druge naporne aktivnosti v zadnjem trimestru lahko škodujejo zarodku.