Koprodukcijo gledališča Ulysses, zagrebškega dramskega gledališča Gavella, Pandur Theaters, Mittelfesta, Ohridskega poletja in mestnega gledališča Budva so si v sredo v noči polne lune lahko najprej ogledali novinarji. "Na oder trdnjave Minor je postavljena impresivna, sodobna in delno futuristična scena, ki je s pomočjo vode pričarala Kaligulino norost, nesmisel in nenehno spraševanje", je poročal zagrebški Vjesnik.

"Voda predstavlja dve strani ogledala, v njej se vidi odsev nas samih, luč pa ji daje potrebno globino", je izjavil Pandur. Dodal je, da Kaligula predstavlja potovanje duše skozi zgodovino in številne vojne vse do danes, ko je stanje bolj kaotično, kot je bilo kadar koli v zgodovini. Pandur je še dejal, da je Kaligula smiselno pripravljena ravno za odprti oder na Malih Brionih, kjer je predstava dobila novo dimenzijo, potem ko so jo 2. julija odigrali v Budvi.

Umetniški direktor gledališča Ulysses, priljubljeni hrvaški in hollywoodski igralec Rade Šerbedžija, je po sredini izvedbi dejal, da je velika čast, ker je Pandur postavil že drugo predstavo za Ulysses na Brionih. Ocenil je, da "talentirani Pandur po predstavi Tesla v sedanjih težkih časih za gledališče še vedno najde načine, da v gledališču ponudi tudi filmske trenutke".