Gre za obveznosti do denacionalizacijskih upravičencev, odškodnine žrtvam vojnega in povojnega nasilja ter povračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje, skupaj pa naj bi letos presegle 300 milijonov evrov. V likvidnostnih težavah se je Sod letos znašel predvsem zaradi neuspele prodaje Telekoma Slovenije. Za povračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje je Sod doslej že namenil okoli 100 milijonov evrov, po pričakovanjih pa naj bi jih še okoli 40 milijonov evrov.

V Sodu pojasnjujejo, da o kakršni koli luknji v njihovi blagajni ni mogoče govoriti, in zagotavljajo, da bilančno še vedno izkazujejo presežek ter da bodo do leta 2016 sposobni vse zakonske obveznosti izplačati iz lastnih sredstev.

Vodstvo Soda bo zdaj izpeljalo vse postopke, ki so nujni za prodajo. Ceno naj bi pri Adrii določili na podlagi cene dokapitalizacijske delnice (27 evrov), pri Aerodromu pa naj bi upoštevali povprečje vrednosti delnice na Ljubljanski borzi v zadnjem letu dni. V pogodbi bosta tudi dve varovalki, če bo Kad deleža prodal naprej po višji ceni. Razliko v ceni bi v tem primeru Kad izplačal Sodu, pri čemer bi odšteli stroške financiranja, ki bi jih s prodajo imel Kad.