Tega obvestila skupina ponudnikov Unicredit Leasing (poleg njega še Gorenje GTI in Mollier) včeraj še ni prejela. Kljub temu je Roman Šumak, direktor Molliera, za Dnevnik včeraj pozno popoldan povedal, da bo konzorcij pravico vsekakor iskal naprej na državni revizijski komisiji, v nobenem primeru pa na pogajanja ne bodo pristali. Več o odločitvi notranje revizijske komisije bo Šumak lahko povedal jutri, ko bo dobil v roke obvestilo ministrstva za zdravje.

Naj spomnimo, da se je pri ponovnem razpisu za Nevrološko kliniko UKC Ljubljana zapletlo pri sklopu št. 2 za medicinsko opremo. Z ministrstva so aprila sporočili, da sta obe ponudbi (Unicredit Leasing 4,900.154,08 evra, SKB Leasing 5,505.208,12 evra) nepopolni in bodo šli v pogajanja. Na takšno odločitev se je pritožil Unicredit Leasing, ki so mu takoj ugodili v dveh točkah, očitno pa mu niso tudi v preostalih.

Državna revizijska komisija mora na takšne pritožbe odgovoriti v zakonskem roku 30 dni, se je pa že zgodilo, da so v primerih, ko je šlo za velik družbeni interes, o kakšni pritožbi odločili v enem tednu. Dokončanje razpisa za nevrološko kliniko v Ljubljani, ki že dve leti stoji prazna in čaka na opremo, bi skoraj moralo biti "širiši družbeni interes", čeprav očitno na ministrstvu za zdravje ne mislijo tako. Kljub temu, da je ministrica za zdravje Zofija Mazej - Kukovič že 25. aprila podpisala sklep o oddaji javnega naročila za sklop 1, 3 in 4 - za dobavo in montažo splošne pohištvene, računalniške in multimedijske opreme - skupini ponudnikov Unicredit Leasing in je sklep pravnomočen, izbrani ponudnik še vedno ni dobil v podpis pogodbe.