Fritzl je na zaslišanju izjavil, da je rešil življenje Kerstin, najstarejše od šestih preživelih otrok, ki so se rodili v incestnem razmerju z njegovo hčerjo Elisabeth. Pripeljal jo je namreč v bolnišnico in je ni pustil umreti v kletni mučilnici, kjer je odraščala skupaj s svojo mamo in še dvema bratoma, je Fritzlove izjave povzel časopis Österreich. Ob tem naj bi tudi izjavil, da "bi bil lahko vse ubil in ne bi nihče ničesar izvedel".

"Vse bi bil lahko ubil in potem se ne bi nič zgodilo, niti jaz ne bi sedel tukaj. Kljub temu sem Kerstin odpeljal v bolnišnico," naj bi dejal Fritzl. Sodelujoči tožilci sicer niso objavili podrobnosti zaslišanja, vendar so povedali, da je bilo to osredotočeno na Fritzlovo preteklost. Kot je še povedal njihov tiskovni predstavnik, naj bi se prihodnja zaslišanja zgodila v prihodnjih dveh tednih.

Stanje 19-letne Kerstin je po navedbah zdravnikov trenutno stabilno, vendar še vedno ostaja na intenzivni negi v amstettenski bolnišnici. 42-letna Elisabeth, njenih pet otrok in njena mama Rosemarie so na terapiji v bližnji kliniki.

Avstrijska vlada je medtem obljubila pospešeno sprejemanje amandmajev o zaostrovanju kazni za spolne prestopke. Notranji minister Guenther Platter in pravosodna ministrica Maria Berger sta ob tem v govoru v parlamentu napovedala, da bodo pri spolnih prestopkih med drugim odpravili tudi možnost izbrisa kaznivega dejanja iz policijskih registrov.

Lokalne oblasti v Amstettnu se medtem soočajo s številnimi kritikami avstrijskega prebivalstva. Le 10,6 odstotka vprašanih v neki raziskavi meni, da so oblasti storile vse potrebno, da bi našle pogrešano Elisabeth, ki je bila v resnici v Fritzlovi nemilosti zaprta v domači kleti vse od leta 1984.