Kerstin se trenutno nahaja v komi, potem ko so ji zaradi nečloveških razmer v kleti odpovedali številni življenjsko pomembni organi, zato zdravniki in preiskovalci z njo še niso uspeli govoriti. Kot je povedal vodja preiskovalcev Franz Polzer, je Fritzl želel z ujetniki poustvariti družino, ki jo je že imel, vendar tokrat z njegovo lepo hčerko v vlogi soproge. Preiskovalci se bojijo, da je, potem ko je Elizabeth postala starejša in zaradi življenja v kleti vse manj privlačna, Josefa zamikala vnukinja, oziroma hčerka Kerstin.

Klet groze načrtovana že leta 1978

Fritzl je kletno ječo načrtoval že leta 1978, ko je bila Elizabeth stara 12 let. Tega leta je namreč na mestne oblasti naslovil vlogo za izgradnjo kletnega prizidka, ki je kasneje postal center podzemne ječe.Preiskovalci so tudi vse bolj prepričani, da je imel pri izgradnji kletne ječe pomočnike. Našli so tudi načrte s točnimi merami, ki jih je Fritzl potreboval, ko je vgrajeval vseh osem vrat, kar dokazuje, da je Fritzl svoja dejanja skrbno načrtoval. Kot je znano, je v klet zaprl svojo hčer, ki jo je spolno zlorabljal od njenega enajstega leta starosti. Z njo ima šest otrok, eden pa je umrl kmalu po rojstvu.

Žrtve še bivajo na kliniki


Z rešeno Elizabeth in otrokoma se zdaj ukvarjajo psihiatri. Trojica je navajena na zelo počasni ritem življenja in bo potrebovala še kar nekaj časa, da si bo opomogla. Še vedno skupaj bivajo na kliniki, kamor so prinesli predmete, ki so jih bili navajeni od prej: akvarij in igrače. Kot je povedal direktor klinike Berthold Kepplinger, ob obiskih živahno komunicirajo z ostalimi družinskimi člani. Zaradi nenavajenosti na dnevno svetlobo še vedno nosijo sončna očala.

Odvetnik: Fritzl je duševno bolan!


Tožilci se bodo s Fritzlom, ki sta ga pregledala tudi splošni zdravnik in psihiater, srečali jutri ali v četrtek. Njegov odvetnik Rudolf Mayer je izjavil, da je Fritzl duševno bolan in da ne bo šel v zapor. Direktor zapora, kjer je Fritzl priprt – celico si deli še z enim pripornikom, pa je rekel, da je slednji „neproblematičen, zbran in umirjen“.