Letalci so prepričljivo začeli šesti dvoboj in prek Mika Richardsa ter Daniela Briera povedli z 2:0, nato pa so hokejisti iz ameriške prestolnice naredili velik preobrat. Do konca druge tretjine sta Nicklas Backstrom in Rus Aleksander Semin tekmo postavila v začetno izhodišče, domače moštvo pa je v zadnji tretjini uničil Seminov reprezentančni in klubski soigralec Aleksander Ovečkin z dvema goloma za končno zmago s 4:2.

Washington je z današnjo zmago postalo 21. moštvo v zgodovini Stanleyevega pokala, ki si je po zaostanku v zmagah z 1:3 priigralo sedmo in odločilno tekmo za uvrstitev v konferenčni polfinale. V njem se bo (če bo seveda jutri na domačem igrišču ugnal Philadelphio) pomerilo z Montrealom, ki je v sedmi tekmi na domačem igrišču prepričljivo ugnal Boston s 5:0.

Gostitelji so prevladovali skozi celotno srečanje, v svojih vrstah pa so imeli izjemno razpoloženo bratovsko belorusko navezo. Andrej Kosticin je Kosmatincem nasul dva gola, njegov dve leti mlajši brat Sergej enega, v polno pa sta zadela še Mike Komisarek in Mark Streit. V domačih vratih se je izkazal Carey Price, ki je zaustavil 25 strelov hokejistov iz Bostona ter ponovil dosežek iz četrte medsebojne tekme, ko je tekmo prav tako končal brez prejetega zadetka.