Janša bo povabil vse stranke

"SDS bo na parlamentarnih volitvah tako kot pred štirimi leti nastopala povezovalno in odprto," je po rednem letnem posvetu stranke v Izoli dejal njen predsednik Janez Janša. V skladu s tem načelom bo stranka v primeru, da bo dobila mandat za sestavo vlade, vanjo povabila vse stranke, ki želijo delati v dobro Slovenije, je dejal Janša.

Po besedah predsednika SDS si želijo v stranki dobre odnose z vsemi strankami, zato do nobene od njih ne nameravajo zavzeti izključujoče drže. "Prav tako ne vidimo smisla v tem, da bi si katerokoli stranko izbrali za nasprotnika," je dejal predsednik SDS. Po njegovi napovedi se sicer stranka, kot je to napovedala že pred časom, pred koncem predsedovanja svetu EU ne namerava ukvarjati s predvolilno kampanjo. Kot je ocenil, je namreč stranka predvolilno kampanjo sposobna izpeljati tudi v času, ki ji ga za to določa uradna zakonodaja.

Pahor ne želi razočarati

Socialni demokrati so danes v Kranju pripravili prvega od šestih velikih predvolilnih shodov, ki bodo v prihodnje pol leta potekali po celi državi. Okrog 500 zbranih privržencev je nagovoril predsednik SD Borut Pahor, ki je poudaril, da so pripravljeni storiti vse za to, da pričakovanj ljudi, ki si želijo sprememb, ne bodo razočarali.

Pahor je v svojem nagovoru poudaril, da so morali Socialni demokrati prehoditi dolgo pot od stranke, ki se je borila za obstanek na robu političnega prostora do časa, ko SD s stvarnim programom, kompetentno ekipo, močno voljo in trdnim prepričanjem stoji pred Slovenci in jih nagovarja za zmago na teh volitvah.

Obstajajo slabosti

Prvak SD je potegnil vzporednice z volitvami izpred štirih let, ko je zmagal Janez Janša s svojo stranko in oblikoval novo koalicijo. Takšna odločitev Slovencev je bila posledica različnih okoliščin, čeprav Sloveniji takrat ni šlo gospodarsko in socialno slabo. Ljudje so si očitno želeli spremembo in tudi sedaj, ko vlada poziva k podaljšanju mandata zaradi dobrih rezultatov, po Pahorjevem mnenju obstajajo slabosti, ki jih ni mogoče spregledati. Med njimi je zlasti izpostavil inflacijo, ki nima enakega učinka na tiste z visokimi in na tiste z nizkimi prihodki.