Poslanec je še dejal, da je edini način, da se tresenje tal ustavi, da parlament preneha z liberalizacijo zakonov, ki zadevajo homoseksualce.

Dva potresa z žariščem v Libanonu sta izraelsko ozemlje prizadela pretekli teden, le dva dni za tem, ko je izraelski državni tožilec odločil, da istospolni partnerji lahko posvojijo otroke. Že pred tem so novembra in decembra štirje potresi prizadeli Izrael, Jordanijo in palestinsko ozemlje, vendar nobeden ni zahteval človeških žrtev ali povzročil večje škode.

"Zakaj se dogajajo potresi? Eden od razlogov je ta, da parlament uzakonja homoseksualnost," je med parlamentarno razpravo o pripravljenosti na potres dejal Benizri iz skrajne ortodoksne stranke Šas. Dodal je, da je treba ustaviti sprejemanje istospolno usmerjenim prijaznih zakonov, kar bi zmanjšalo potrese in stroške, ki nastanejo z odpravljanjem škode po njih. "Poiščimo rešitev, da bi se zavarovali pred posledicami potresov. Predlagam, da bi uzakonili talmud (seznam verskih besedil o zakonih, tradiciji, običajih, legendah...), ki bi govoril, da je eden od vzrokov za potrese homoseksualnost." je dejal Benizri.

"Bog je dejal, da bo stresal svet, če bodo spolni organi tam, kjer ni njihovo mesto," je v parlamentu svojo zamisel pojasnil Benizri. Poudaril je, da je homoseksualnost v judovski tradiciji "strahota", zato je po njegovem najboljša zaščita pred potresi prepoved in izkoreninjenje homoseksualnosti. Izraelski kneset je homoseksualnost sicer uzakonil leta 1988 in tako priznal pravice članov homoseksualnih skupnosti.

Poslanci stranke Šas so že v preteklosti v razpravah sodelovali s svojimi precej nenavadnimi stališči. Med drugim so tudi za nesrečo vlaka, v kateri je leta 1985 umrlo 22 ljudi, večinoma otrok, kot vzrok navedli dejstvo, da se Izraelci ne ravnajo več po judovskih običajih.