Skupina Hypo je Vegradu prodala svoje podjetje Gina, prek katerega je uresničevala projekt gradnje ogromnega študentskega naselja tik ob pedagoški in ekonomski fakulteti ter fakulteti za družbene vede. Resnici na ljubo pa se od sprejema zazidalnega načrta in načrta komunalnega opremljanja območja septembra 2006 pa do prodaje podjetja Gina Vegradu ni zgodilo veliko.

Še največji dosežek Hypa je bil izjemno ugoden nakup konec oktobra 2006 okoli 10.000 kvadratnih metrov velikega zemljišča od Mestne občine Ljubljana za 2,069.771 evrov oziroma slabih 207 evrov za kvadratni meter. Ob tako ugodni ceni se je takrat na ljubljanskem mestnem svetu razvnela burna razprava o tem, da bo Hypo občino kljub zavezam v zazidalnem načrtu izigral in v okviru študentskega naselja gradil tudi tržna stanovanja, in ne samo študentskih, ter da bi v tem primeru morala Mestna občina Ljubljana (MOL) zemljišče prodati po veliko višji ceni. Za primerjavo, cene zazidljivih zemljišč, ki jih je mesto prodajalo na zadnjih dražbah, so dosegale vrtoglave vsote od 800 do dobrih 1000 evrov za kvadratni meter.

Kot kaže, pa je vprašanje tržnih stanovanj v okviru študentskega naselja, za katerega Vegrad načrtuje, da bo pridobil gradbeno dovoljenje poleti, začel graditi jeseni, dokončal pa naj bi ga konec leta 2010, znova aktualno. Pri velenjskem gradbincu namreč veljavni zazidalni načrt interpretirajo v smeri, da bi bila gradnja tržnih stanovanj mogoča.

"Projekt bo v enem delu obsegal študentske sobe in stanovanja, del projekta pa bodo stanovanja in poslovni prostori, namenjeni prodaji končnemu (neznanemu) kupcu. Študentski kampus bo torej razdeljen na tri dele: študentski, stanovanjski in trgovsko-poslovni del. V izhodišču projekta je predvidenih 1600 študentskih postelj, po vsej verjetnosti pa se bo število še prilagajalo potrebam mesta. Načrti, ki poleg študentskih sob predvidevajo tudi gradnjo stanovanj in v manjšem obsegu tudi poslovno-trgovskega dela, se niso spreminjali in so tako skladni z zazidalnim načrtom projekta," pojasnjuje Matej Košič, direktor gradnje za trg pri Vegradu.

Drugače pa meni Alenka Pavlin z oddelka za urejanje prostora MOL: "V obravnavanih delih območij urejanja BI 3/2 ob Vojkovi ulici in BI 2/2 Šolski center gradnja stanovanj za neznane kupce in poslovnih prostorov ni mogoča, dopustna je le gradnja najemnih stanovanj za posebne namene - najemne študentske sobe in najemna študentska stanovanja s spremljajočim javnim programom v pritličju objektov." To potrjuje tudi ljubljanski župan Zoran Janković, ki poudarja, da sprememba vsebin, ki jih predvideva zazidalni načrt, za zdaj ni mogoča in je pri Vegradu tudi niso zahtevali. Tudi če bi to storili, pa župan dvomi, da bi mesto njihove zahteve po gradnji tržnih stanovanj strokovno odobrilo.