Kriminalca, ki ga na zahodu imenujejo tudi človek s sedmimi obrazi, so prijeli med intenzivno policijsko akcijo, naperjeno proti vodji največje kozmetične verige v državi, Arbat Prestige.

Poleg lastnika družbe Vladimirja Nekrasova so policijske enote stopile na prste tudi Sergeju Šnajderju, policijski viri pa so medijem potrdili, da je to zgolj eno od dvajsetih imen, ki jih je uporabljal prej omenjeni Mogiljevič. Po poročanju ruskega tiska je bila povod za aretacijo milijonska utaja davkov, ki jo je zagrešilo omenjeno podjetje, v zaključni akciji pa je sodelovalo 50 policistov in pripadnikov specialne enote. Moskovska policija je potrdila, da so prijeli človeka, ki ga že več kot 15 let iščejo ne samo domače službe državne varnosti, ampak tudi organi več drugih držav. Mogiljevičevo ime ima na zahodu tolikšen sloves, da so o njem posneli že nekaj dokumentarnih filmov. Vodil naj bi rusko mafijo od ZDA prek Madžarske, Izraela in celo do Nove Zelandije, ukvarjal pa naj bi se predvsem s trgovanjem z mamili, preprodajo ukradenih starin iz ruskih cerkva in muzejev, organiziranjem prostitucije in pranjem denarja.

Že na začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja je bil Mogiljevič milijonar, obogatel pa naj bi s prekupčevanjem z nepremičninami judovskih emigrantov. Pozneje se je odselil v Izrael, nato pa se je ustalil v Budimpešti, ki je bila v zgodnjih devetdesetih letih prizorišče mnogih mafijskih obračunov.

V ZDA je FBI za Mogiljevičem izdala tiralico zaradi sodelovanja v prevarah med letoma 1996 in 1997, ki so investitorje opetnajstile za okoli 150 milijonov dolarjev. Ko je Rusija obtožila ameriško banko Bank of New York, da je oprala okoli deset milijard dolarjev ruskega denarja, so oblasti znova posumile, da za vsem skupaj stoji Mogiljevič. Povezovali so ga tudi s tihotapljenjem obogatenega urana na Češko v letu 1997, na prehodu v novo tisočletje pa se je njegovo ime vse redkeje pojavljalo v javnosti zaradi vseh izdanih tiralic in vse bolj omejenega področja delovanja.

Mogiljevič je imel po poročanju Jutarnjega lista tudi vsaj dva hrvaška potna lista in naj bi načrtoval nakup hiše v naši južni sosedi. S hrvaškega ministrstva za notranje zadeve so sporočili, da Semjona Mogiljeviča nimajo več v evidenci hrvaških državljanov, verjamejo pa tudi, da hrvaškega državljanstva nima niti pod nobenim od preostalih imen, ki jih je uporabljal med svojo bogato kriminalno kariero.