Naberšnik, tudi scenarist filma, je izjavil: "Uspeh filma Petelinji zajtrk je delo celotne ekipe, ki je pri projektu sodelovala. Rad bi vsem čestital in vesel sem, da sem lahko delal s tako dobro ekipo. Pokazalo se je, da je bil celoten projekt profesionalno in dobro voden, zato tudi uspeh ni izostal."

Producent Franci Zajc iz Arsmedie, ki bo 6. februarja dobil novo zlato rolo, pa je, kot je v imenu agencije Odmev sporočil Jože Biščak, dejal, da je "splet srečnih okoliščin nanesel, da se je za ta projekt zbrala tako dobra ekipa, ki je ves čas trdno verjela, da bo film uspešnica."

Izraz "petelinji zajtrk" je ljudsko poimenovanje jutranjega ljubljenja. Uporablja ga tudi druščina avtomehanika Gajaša, ki je tudi glavni junak Lainščkovega romana. Dogajanje je umeščeno v avtomehanično delavnico, kjer junaki sanjarijo o ljubezni, avtomobilih in prijateljstvu. Eden od objektov poželenja v knjigi je hrvaška pop zvezdnica Severina, v kateri vsi "mali junaki" vidijo ideal ženske lepote.

V glavnih vlogah nastopajo Primož Bezjak, Vlado Novak, Pia Zemljič, Dario Varga, Janez Škof, Davor Janjić, v epizodni vlogi pa Severina, ki igra samo sebe. Glasbo za film je napisal Saša Lošić.