Obravnaval je tudi načrt poslovanja za letos, so po seji sporočili iz zavarovalnice.

Abanka bo v okviru povečanja osnovnega kapitala izdala 1,7 milijona novih delnic, ki jih prodaja po ceni 60 evrov. V prvem krog dokapitalizacije, ki traja od 15. do 28. januarja, imajo obstoječi delničarji, med njimi tudi Triglav, pravico do vpisa novih delnic v sorazmerju s svojim lastniškim deležem.

Če bo po tem ostalo na razpolago še kaj novih delnic, jih bo banka v drugem krogu, od 6. do najkasneje 12. februarja, ponudila v odkup vsem delničarjem brez posebnih omejitev. V primeru, da bodo delnice na razpolago tudi po izteku drugega kroga, jih bo banka ponudila še v odkup javnosti. Tretji krog bi se tako začel najpozneje sedmi delovni dan od zaključka drugega kroga, torej najpozneje 21. februarja.

Nadzorniki so se seznanili še s postopki uvrstitve delnic Zavarovalnice Triglav na borzo. Predvidoma še ta teden naj bi začela veljati novela zakona o pravnih naslednicah pooblaščenih investicijskih družb, s katero se določajo izjeme od zahteve po uvrstitvi delnic pravnih naslednic pidov na borzo. Zahteva tako ne velja več za tiste naslednice pidov, ki delujejo kot banke ali zavarovalnice, denimo za Zavarovalnico Triglav.