Flühr se je po smučarskih stezah spuščal enajst dni in noči, spal pa je samo v gondoli med kratko potjo do vrha smučišča, je danes potrdila predstavnica turističnega središča Ötztal Carmen Fender.

Po navedbah upravitelja svetovnih rekordov Flühr svojega dosežka še ni prijavil za vpis v Guinnessovo knjigo rekordov, v kateri je kot svetovni rekorder v smučarskem maratonu še vedno naveden Avstralec Nick Willey, ki je septembra 2005 na smučkah stal 202 uri in eno minuto.

V torek pozno popoldne si je Flühr odpel smučke. "Mislim, da se bo zdaj najprej naspal," je povedala Fenderjeva. Ekstremni športnik, rojen v Oberhausnu, naj bi med podvigom vztrajal v vseh vremenskih pogojih, razen nekaj padcev pa se mu ni zgodilo nič hujšega.

Flührju je bila v času postavljanja rekorda gondola nekakšno potujoče bivališče. V približno desetih minutah vožnje do vrha smučišča je lahko v njej spal, jedel ali se umil. Raziskovalci z univerz v Salzburgu in Innsbrucku so s smučarjem v enajstih dneh na smučišču izvajali preiskave, da bi se dokopali do čim več spoznanj o kratkem spancu.