Menda gre za 31-letnega Danijela Čibarića iz Zagreba, ki naj bi skupaj z 39-letnim A. S. iz Novigrada kar šest mesecev izsiljeval enega bolj razvpitih slovenskih poslovnežev, sicer tudi lastnika licence za tekmovanje Miss Hawaiian Tropic. S čim naj bi izsiljevala Hrvatiča, uradno ni znano, hrvaški Jutarnji list pa piše, da je vse skupaj povezano s posnetkom Hrvatičevega spolnega odnosa z neznanim dekletom na mobilnem telefonu. Če navedbe hrvaškega časnika držijo, sta hotela "podjetneža" za posnetek od Rajka Hrvatiča izsiliti kar pol milijona evrov.

Kot smo poročali, so hrvaški policisti prejšnji teden aretirali štiri moške, ki so jih sumili, da so aprila lani sredi Poreča napadli Hrvatiča in njegovo družbo. Hrvatičeva družba, v kateri je bil tudi njegov koprski prijatelj Sebastjan Vežnaver, si je tisti večer ogledala tekmovanje v kickboksu. Ravno ko so se hoteli s parkirišča odpeljati z avtomobilom, jih je obstopilo šest mišičnjakov in jih napadlo. Brez povoda naj bi začeli razbijati po vozilu, nato pa so na silo odprli prednja vrata in Hrvatiča hoteli izvleči iz vozila. Ker jim to ni uspelo, so se Hrvatiča in Vežnaverja najprej lotili s pestmi, zatem pa je eden od napadalcev Hrvatiča še zabodel v desno stegno. Pretepači so nato pobegnili, Hrvatič pa je zaradi globoke rane dva dneva preživel v izolski bolnišnici.

Hrvaški policisti so v preiskavi ugotovili, da sta z napadom povezana samo omenjena Čibarić in A. S., zato so drugo dvojico izpustili. Če jima bodo obtožbe dokazali, ju lahko doleti nekaj let zapora, saj jima poleg izsiljevanja in hude telesne poškodbe očitajo tudi razbojništvo. Samo za to kaznivo dejanje pa hrvaški kazenski zakonik predvideva do deset let zapora. Na uradne podatke o primeru bo treba še nekaj časa počakati, saj preiskava še traja in hrvaška policija zato o podrobnostih ne želi govoriti. Zanimiva je tudi Hrvatičeva izjava kmalu po dogodku, saj je namignil, da za napadom stoji albanski kupec, ki je pred dvema letoma od njega kupil dve rabljeni ruleti za 30.000 evrov, vendar se je vsa zadeva končala s sporom.