Clooney je bil zadnja leta zelo aktiven že pri prizadevanjih za konec vojne v sudanski pokrajini Darfur in za pomoč nedolžnim civilistom, ki so se znašli pred humanitarno katastrofo. Za njegova dejanja v zvezi z Darfurjem ga je posebej pohvalil tudi Ban Ki Moon in po novem bo kot deveti glasnik miru ZN po vrsti to človekoljubno ravnal tudi uradno.

Clooney je prisegel svojo podporo ZN "v zelo pomembnih dejavnostih na nekaterih najbolj težavnih, nevarnih in grozljivih krajih sveta". Glasnike miru izbira generalni sekretar ZN za promocijo širših dejavnosti ZN, sicer pa imajo posamezne agencije ZN svoje "veleposlanike dobre volje", ki opozarjajo na njihove dejavnosti.

Clooney bo svoj novi naziv uradno sprejel med obiskom na sedežu ZN 31. januarja, ko se bo udeležil srečanja držav, ki imajo svoje vojake v 17 mirovnih misijah ZN. Poleg Clooneyja naziv glasnika miru nosijo tudi ameriški igralec Michael Douglas, nobelovec Elie Wiesel, čelist Yo Yo Ma, izraelski dirigent Daniel Barenboim, brazilski pisatelj Paulo Coelho, japonsko ameriška violinistka Midori Goto, jordanska princesa Haya in znanstvenica Jane Goodall.