Občina letos ne bo gradila stanovanj, naložbe v stanovanjsko gradnjo v sodelovanju z občino letos prevzemajo zasebna podjetja, ki bodo v stavbi nekdanjega Varteksa, v domačinom znani Štefkini trgovini in v stavbi blizu Leka za trg uredili 32 nižje-, srednje- in visokokakovostnih stanovanj.

Občino letos čaka nadaljevanje finančno zahtevne obnove Družbenega doma, dokončanje prenove knjižnice in obnova pročelja na osnovni šoli, ki bo stala okoli 350.000 evrov. Župan Matic Tasič poudarja, da na področju športa in kulture občina z vlaganji v objekte in dejavnosti ohranja razmeroma visok standard. "Dolgoročno se obrestuje, če je čim več mladine vključene v kulturne in športne dejavnosti, zato želimo zagotoviti možnosti za aktivnost vsem, ne le tistim, ki so nadarjeni. Dodatno urejamo tudi to, da imajo otroci v drugem in tretjem razredu devetletke učitelja športne vzgoje," je povedal Tasič.

Občini Prevalje se je v preteklosti že nekajkrat zgodilo, da se je morala soočiti z razburjenimi krajani, ki živijo v bližini osrednjega odlagališča odpadkov na Lokovici blizu mejnega prehoda Holmec. Spreminjajo pa se tudi roki za dokončno zaprtje odlagališča.

Komunalno podjetje Log, ki upravlja odlagališče za vse štiri občine Mežiške doline, je imelo dovoljenje do leta 2006, nato je bilo podaljšano do leta 2008. Tasič pa pravi, da bi želeli odlagališče uporabljati še do leta 2010, vendar dovoljenja ministrstva za okolje še nimajo. Problem z odpadki bodo v prihodnje rešili z regijskim odlagališčem v Mislinjski dolini. Prebivalci Lokovice pa bodo morali potrpeti, saj bi nastale hude težave, če obratovanja ne bi podaljšali.