Čeprav so bila sredstva za obnovo kopališča predvidena že v minulih letih, so načrti vsakič splavali po vodi, med drugim tudi zaradi neurejenih lastniških odnosov. Ta problem je odpravljen, MOL pa z zagotovitvijo denarja ponovno obljublja obnovo - kot že leta prej.

Tako je letos Oddelek za predšolsko vzgojo, izobraževanje in šport MOL Koleziji namenil nekaj več kot milijon evrov, obnova pa bo, kot je razvidno iz proračuna, vključevala prenovo bazenov in bazenskih školjk, ureditev strojnice za pripravo ustrezne bazenske vode in obnovo ter gradnjo objektov, ki so neposredno povezani z delovanjem samega bazena.

MOL je sicer že pred leti razglasila Kolezijo za objekt občinskega pomena, a so se stvari zapletle, ko so polovični solastniški delež zahtevali v Plavalnem klubu Ljubljana, kjer so zadnja leta delovanja kopališča - do leta 2001 - zanj tudi skrbeli. Od zahteve po solastništvu so pozneje odstopili. Vse od leta 1995 je bilo kopališče obremenjeno tudi s hipotekami SKB, CA-SKB Leasinga in NLB, skupaj v višini 140 milijonov takratnih tolarjev. Pred slabima dvema letoma je bila Kolezija končno rešena vseh denarnih in upravljavskih bremen, sodišče je namreč kopališče v celoti vrnilo MOL.

Čeprav so bila v preteklih proračunih predvidena sredstva za obnovo, se ta ni začela. Ljubljančani so se v bazenih Kolezije nazadnje kopali poleti leta 2001, vse od takrat pa je kopališče uradno zaprto. V propadajočih bazenih so se zadnja leta zadrževali le mladi skejterji, ki so si tam uredili improviziran skejterski park, in umetniki, ki so na kopališču uredili razstavo, imenovano Po-kopališče Kolezija.