Letos je bila Kitajska obtožena napadov na Združene države Amerike, Indijo, Nemčijo in Avstralijo. Vendar to ni osamljen primer: 120 držav, vključno z ZDA, izvaja kibernetsko vohunstvo, je zapisano v poročilu o virtualni kriminologiji, ki ga je McAffe pripravil skupaj s FBI, zvezo NATO, angleško varnostno agencijo SOCA in še nekaterimi univerzami.

Napad na Estonijo aprila letos, ki so ga vodili iz Rusije, je skoraj popolnoma ohromil estonski bančni promet, vladne povezave in večino novičarskih povezav ter je trajal kar nekaj tednov. Odmeven je tudi kitajski vdor v Pentagon junija letos.

Internet je odličen poligon za zbiranje vsakovrstnih informacij skoraj o vsem, vendar kibernetski napadi ne bodo nadomestili klasičnih, bodo pa postali čedalje bolj prefinjeni in uničujoči. Najbolj so na udaru bančništvo in drugi sistemi, ki delujejo online. Izvorna koda za uporabo v takšnih napadih je prosto dostopna, bolj sofisticirani programi pa so na voljo že za 75.000 dolarjev. V McAffu še dodajajo, da ima ilegalna ekonomija prav takšna pravila kot legalna, z avkcijskimi spletnimi mesti, oglaševanjem in celo s tehnično podporo tovrstnim izdelkom.