"Ponudba je za osemkrat presegla pričakovanja," je dejal. Mali vlagatelji so oddali 102.000 naročil oz. 26 odstotkov vseh danih ponudb, ki jih je vrednostno skupaj za 2,5 milijarde evrov. Končna cena za delnico NKBM se bo gibala v zgornjem delu cenovnega razpona, določenega med 20,50 do 27 evri. Potrditi jo mora vlada, "to pa moramo rešiti do ponedeljka zjutraj", je dejal Bajuk.

Koliko dobro poučenih institucionalnih vlagateljev je oddalo interes za nakup delnic NKBM, Bajuk še ni želel razkriti. "Med njimi jih je bilo 49 odstotkov domačih in 25 odstotkov mednarodnih," je povedal.

Ker so mali vlagatelji oddali 102.000 naročil, bo vsak dobil 20 garantiranih delnic, kot je določal razpon med 80.001 in 160.000 oddanih naročil. Vse morebitne preostale delnice bodo dodelili sorazmerno s številom delnic, za katere bo posamezni vlagatelj dal naročilo in plačal železni znesek, glede na skupno maso vplačil malih delničarjev.

Ministrstvo pospešeno zbira podatke o oddanih naročilih, da bo lahko za vlado pripravilo predlog cene za delnico NKBM. Poleg tega želi čimprej razkriti, koliko delnic bo lahko kupil posamezni mali vlagatelj. Glede dobro poučenih institucionalnih vlagateljev pa je Bajuk povedal, da ministrstvo in NKBM ter njuna svetovalca, Citigroup in Nomura, preučujejo njihovo ponujeno ceno ter naložbene in geografske karakteristike.