40.000 dodatnih potnikov letno

Podpredsednik Brussels Airlines za področje Evrope Patrick Dewilde je pojasnil, da so se za uvedbo povezave med Ljubljano in Brusljem odločili, ker bo Slovenija prva od novih članic predsedovala uniji. Poleg tega Slovenija doživlja uspešen gospodarski razvoj in ima velik turistični potencial, je prepričan Dewilde, ki meni, da bodo potnike iz tujine prepričala slovenska smučarska središča, sodobna zdravilišča in obmorski turizem.

Kolar je ob prihodu 12. rednega letalskega prevoznika na ljubljansko letališče poudaril, da je novo sodelovanje z letalskimi prevozniki vedno velik dogodek. Tako je tudi v tem primeru, pa čeprav je Aerodrom Ljubljana pred leti že sodeloval z letalsko družbo Sabena, ki je predhodnica Brussles Airlines. Kolar pričakuje, da bo ljubljansko letališče z novim prevoznikom pridobilo 40.000 dodatnih potnikov letno. "Menim, da je pred nami dobro sodelovanje, ki se bo nadaljevalo še dolgo potem, ko Slovenija ne bo več predsedovala EU," je še dodal.

Vozovnice že za slabih 50 evrov

Brussels Airlines bo dopolnil ponudbo dveh letalskih družb, ki že sedaj povezujeta Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana z Brusljem. Dewilde je prepričan, da potnikom na tej liniji Brussles Airlines prinaša dodatno izbiro, boljše storitve in nižje cene. Zaradi edinstvene ponudbe lahko potniki pri belgijskem letalskem prevozniku izbirajo med polno storitvijo in nizkocenovnim poletom. Tako se bodo enosmerne vozovnice z vsemi pristojbinami gibale od 49,99 evra naprej.

Brussels Airlines od 19. novembra dalje ponuja polete med Ljubljano in Brusljem šestkrat tedensko, vsak dan razen ob sobotah. Na letalu AVRO RJ 85/100 bo vsak teden za prevoz med dvema evropskima prestolnicama na voljo skoraj 1000 sedežev.

Hkrati v Bruselj z Brnika letita tudi Adria Airways in Wizz Air, vendar je slednji napovedal, da bo sredi januarja prihodnje leto prenehal leteti na tej destinaciji. Kolar predvideva, da se bo uprava Aerodroma Ljubljana s predstavniki Wizz Aira v kratkem sestala in potem bo mogoče sporočiti dokončno odločitev glede nadaljnjega sodelovanja s tem srednje in vzhodnoevropskim nizkocenovnim letalskim prevoznikom.