Zorko, ki je znan predvsem kot pronicljiv Mladinin kolumnist, dosledno sledi žanru kuharske knjige, ki jo je oplemenitila ilustracija in oblikovanje Bibe Šehović. V vsebino je zamešal tudi okoli 100 do 150 kuharskih receptov, odvisno od tega, kaj razumemo kot recept. Zdravko Duša o njej pravi: "Kuharica se začne kot čisto prava Knjiga mrtvih z ontološkimi recepti, kako narediti svet. Nadaljuje se z ideološkimi, o tem kako se naredi tabuje in kako se žre ljudi. Potem gremo skozi najrazličnejša poglavja od kruhov, namazov, juh, morskih jedi, do končnih sladic in pijač." Ervin Hladnik - Milharčič je knjigo uvrstil med velika dela svetovne kulture, ki so si sposojala žanr kuharske knjige, in predvsem v tradicijo ironičnega pisanja o svetu.
Začinjene jedi Marka Zorka
Marko Zorko je pri založbi Mladina in KD Myra Locatelli izdal kuharsko knjigo z naslovom Knjiga mrtvih. V uvodu napiše: "Vse kuharske knjige tega sveta so zbirek najbolj perfidnih opisov zakolov, zadušitev, praženj, sekanic in mrcvarjenja na živem ognju in vrelem olju. Tisti, ki so si izmišljevali, kakšne so peklenske muke, so najprej prebrali kuharico."