Kot je napovedala predsednica LDS Katarina Kresal, bodo pri pripravi strokovnih podlag na gospodarskem in finančnem področju sodelovali nekdanji direktor Urada za makroekonomske analize in razvoj Janez Šušteršič ter trije nekdanji člani vladnega strateškega sveta Aleš Ahčan, Igor Masten in Sašo Polanec.

Pri pripravi podlag za program LDS bodo poleg direktorja KD Group Matjaža Gantarja in predsednika uprave Deželne banke Slovenije Draška Veselinoviča, ki vodita strankina odbora za gospodarstvo oziroma za finance, nista pa člana stranke, torej sodelovali tudi ekonomisti, ki so bili v preteklosti do določenih potez LDS zelo kritični. Kot je včeraj na novinarski konferenci dejal Matjaž Gantar, to kaže, da je LDS odprta stranka.

Da so štirje ekonomisti pogosto kritizirali LDS, "ni nezanemarljivo" ob dejstvu, da želi stranka pripraviti program s konkretnimi rešitvami, ki bodo tudi izvedljive, je dejala Kresalova. Na vprašanje, ali je LDS zatočišče za tiste ekonomiste, ki so razočarani nad reformnim izkupičkom vlade, pa je ocenila, da so to sposobni ljudje, ki so dojeli, da je LDS tista, ki je "pripravljena narediti nekaj konstruktivnega v dobro Slovenije."

LDS je odprta stranka, ki veliko da na strokovna mnenja. Če sta Matjaž Gantar in Draško Veselinovič pripravljena sooblikovati našo programsko usmeritev, imata očitno visoko mnenje o stranki in bosta lahko doprinesla k njeni kredibilnosti in kakovosti, ocenjuje Kresalova.

Predsednica LDS je tudi zanikala, da bi bila včerajšnja predstavitev dejavnosti LDS pri pripravi strokovnih podlag za volilni program odgovor na ustanovitev nove stranke Zares, ki je že sprejela izhodišča za svoj volilni program. "To je časovni načrt, ki smo si ga postavili. Če bi res tekmovali z njimi, bi pohitela, da bi bila pred njimi, pa nisem," je dejala.