Prometni minister Radovan Žerjav je vladi predlagal, da za novega državnega sekretarja potrdi  Petra Verliča, ki je to funkcijo opravljal že do sedaj. Opozicija je že na zaslišanju pred odborom za zdravstvo Žerjava spraševala, ali je preimer Janez Janšo ministrski položaj pogojeval s tem, da obdrži Verliča, vendar je Žerjav to zanikal.

Dorjan Marušič odhaja, njegov naslednik še ni znan

Za menjavo pa se je očitno odločila Zofija Mazej Kukovič, ki se je Dorjanu Marušiču zahvalila za sodelovanje, novega državnega sekretarja pa še ni imenovala.

Funkcija državnega sekretarja je vezana na ministra za zdravje, zato naj bi Marušiču po odstopu Andreja Bručana prav tako prenehal mandat. Na ministrstvu za zdravje so zagotovili, da bo ministrica v najkrajšem možnem času vladi predlagala novega državnega sekretarja, ni pa še znano, kdo to bo.

Marušič ostaja v zdravstvu

"Formalnopravno je moja funkcija prenehala z odstopom ministra Bručana in sem od torka zvečer na razpolago prejšnjemu delodajalcu splošni bolnišnici," je povedal Marušič.

"Ostal bom znotraj slovenskega zdravstvenega sistema, kjer bom še naprej deloval v dobro slovenskih državljanov in državljank," je še dejal.