Za primerjavo: Liz Inženiring je v prvem polletju ustvaril 7,6 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je štirikrat več kot v enakem obdobju lani, medtem ko je bil čisti dobiček pri 63.500 evrih za 2,9 krat višji kot v prvem lanskem polletju.

"Že dlje časa smo iskali družbo za naše nepremičnine, ki bi imela strokoven in dober kader, ker pa sem že dlje časa tudi osebno mali delničar Liz Inženiringa, smo se odločili prav za to družbo," je zanimanje za družbo pojasnil Gajšek.

Liz Inženiring se namreč ukvarja s pripravo in izvedbo investicij predvsem v stanovanjsko gradnjo, kar vključuje tudi nakup zemljišč, gradnjo in prodajo nepremičnin. Prav zadnja so tudi največja vrednost Liz Inženiringa, saj ima v lasti več nepremičnin v Ljubljani ter več kot 4000 kvadratnih metrov veliko zemljišče v Portorožu, kjer načrtujejo gradnjo stanovanj. Lani se je Liz Inženiring pogodil tudi za nakup 142 arov zemljišč na Drenovem Griču, na katerih je predvidena gradnja stanovanjskih objektov.

Kot pravi Gajšek, se z večjimi lastniki za zdaj še niso pogovarjali o možnosti nakupa njihovega deleža, s tokratno namero za prevzem pa, kot zagotavlja, misli resno. Spomnimo, da je Gajškov Ibiko oktobra lani poskušal prevzeti Savo, njegov List je nedavno poskušal prevzeti Terme Čatež, Facig pa Metalko Trgovino. V nobenem od omenjenih primerov Gajšek ni prišel dlje od objave namere za prevzem.

Največji lastniki Liz Inženiringa, ki si skupno lastijo 61,2 odstotka, so Factor banka, Treking Šport, Verica Celestina ter Igor Celestina. "Gajšek večkrat objavlja podobne ponudbe, tako da je vprašanje, koliko ga tokrat lahko jemljemo resno," nam je povedal direktor družbe Treking Šport Gregor Pintar, ki ponujene cene ni želel komentirati. Igorja in Verice Celestina nam včeraj za komentar ni uspelo dobiti, iz Factor banke pa nam odgovorov na naša vprašanja niso posredovali.

matjaz.polanic@dnevnik.si