19-letnik, prav tako brezdomec, naj bi svojega sostanovalca v zatočišču umoril z udarcem po glavi, potem pa naj bi ga z žepnim nožem razrezal. Osumljenec je bil po podatkih policije rojen v Avstriji, kjer je tudi odraščal, njegova družina pa naj bi živela v okolici Kölna v Nemčiji.

Policiste na kraju zločina ni čakala nič kaj prijetna slika. Močno okrvavljeno truplo umorjenega so našli ležati na postelji, imel pa je počeno lobanjo in razparan trebuh. V sosednji sobi so na mizi našli krožnik, na katerem so bili deli drobovja pokojnega.

"Koliko ga je pojedel, ne vemo," je dejal tiskovni predstavnik policije Gerald Höbarth. Kot je povedal, osumljenec na policijski postaji ni bil zgovoren, tako da jim še ni uspelo pridobiti priznanja zločina. Ob prijetju je Nemec povedal le, da sta se s pokojnikom v zadnjih dneh zapletla v prepir.

Nemci so se kanibali ukvarjali že lani

Lansko leto so v Nemčiji na doživljensko ječo obsodili programerja, ki se je preko spleta dogovoril za "kanibalski" zmenek - neznani moški se je z njim namreč dogovoril, naj ga programer ubije in ga poje. O tem je potem skupina Rammstein posnela pesem z videom Mein Teil.