Ničnost DZS zahteva zato, ker naj bi uprava Term pod vodstvom Mladena Kučiša omogočila udeležbo na skupščini tudi delničarjem, ki se na skupščino niso prijavili v skladu s sklicem. Poleg tega so v DZS prepričani, da je bilo na skupščini nezakonito omogočeno glasovanje Kapitalski družbi in njenim investicijskim skladom ter Zavarovalnici Triglav in njenim investicijskim skladom. Skupaj njihov delež namreč presega 25 odstotkov, po zakonu o prevzemih pa se po mnenju DZS štejejo za povezane osebe, vendar kljub temu niso objavili prevzema oziroma odpravili nezakonitega stanja.

Poleg tega opozarjajo, da je uprava med delnice, ki so upravičene do dividende, štela tudi lastne delnice, čeprav po zakonu o gospodarskih družbah lastne delnice nimajo pravice do udeležbe na dobičku družbe. Na skupščini je bil sicer sprejet nasprotni predlog Kada za izplačilo nižje dividende, v delu, ki zadeva delnice, ki so udeležene pri dobičku, pa je v celoti izhajal iz predloga sklepa uprave.

Za DSZ je sporen tudi sklep o izvolitvi članov nadzornega sveta, ki je bil izglasovan na predlog Kada, ker ta ni bil formalno pravilno sestavljen. Predlog namreč ni vseboval vseh obveznih soglasij kandidatov, pridobljena soglasja pa niso bila notarsko overjena.

Po mnenju DZS so bile kršene tudi določbe zakona o gospodarskih družbah pri samem vodenju skupščine do izvolitve organov skupščine. Nasprotni volilni predlog za izvolitev organov skupščine, ki ga je podala družba DZS, kljub njeni zahtevi namreč uprava ni dala na glasovanje pred predlogom uprave družbe Terme Čatež. Trdijo tudi, da uprava na skupščini ni zagotovila niti minimalnega standarda za zagotovitev verodostojnosti in zakonitosti glasovanja. Med drugim po mnenju DZS ni mogoče preveriti niti pravilnosti glasovanja. V Termah Čatež tožbe na ničnost DZS in izpodbijanje vseh petih izglasovanih sklepov včeraj niso želeli komentirati, ker je še niso prejeli.