Na zadnji seji pred dobrima dvema tednoma Palomini nadzorniki že tretjič niso potrdili končnega soglasja k Palomini naložbi v nove proizvodne obrate na Šentilju. Po naših podatkih so nadzorniki Palome naložbi na Šentilju nasprotovali, ker v tem trenutku ta zaradi ne ravno bleščečih poslovnih rezultatov ni smiselna. Če bi želela Paloma financirati naložbo, bi morala prodati okoli 3,2-odstotni lastniški delež Geoplina, ki je po nekaterih ocenah vreden okoli deset milijonov evrov. Prodaji deleža Geoplina so nadzorniki nasprotovali, saj bi lahko zanj po nekaterih ocenah v prihodnosti iztržili več. "Elaborat investicije na Šentilju je predvideval obseg vrednosti v znesku 12,3 milijona evrov. Zbrali smo pet ponudb, katerih vrednostni segment se je raztezal od 13,6 do 17 milijonov evrov," pojasnjuje Pergerjeva. Po njenem mnenju bi proizvodnja na Šentilju Palomi omogočala proizvodnjo na enem mestu in tudi morebitno avtomatizacijo proizvodnje. "Lokacija v Ceršaku ni primerljiva s Šentiljem. Ceršak namreč omogoča le delno rešitev, ker je možna montaža samo ene proizvodne linije."

Pergerjeva je včeraj tudi razložila, zakaj je vložila kazensko ovadbo zoper člana Palomine uprave zaradi suma zlorabe pravic in položaja: "Uroš Krapša je naročal pravna mnenja pri Inštitutu za evropsko, javno in gospodarsko pravo glede poslovnika o delu uprave. Ta inštitut v času naročila sploh še ni obstajal, hkrati pa je Krapša tudi njegov soustanovitelj." Poleg tega je Pergerjeva pojasnila, da je tehničnega direktorja Tomislava Kovača odpustila, ker je pošiljal zaupne podatke nepooblaščenim osebam.

Paloma je v minulem letu ustvarila 75 milijonov evrov prihodkov iz prodaje, pri čemer je izguba znašala 1,1 milijona evrov. Po besedah Pergerjeve Paloma v tem letu načrtuje desetodstotno naraščanje prihodkov od prodaje in dobiček iz tekočega poslovanja.