Salman Rushdie se samo dva tedna po tem, ko ga je britanska kraljica Elizabeta II. povzdignila v viteza, kar je povzročilo precej negodovanja v Iranu in Pakistanu, ločuje od svoje v Indiji rojene žene Padme Lakshmi. Padma dela kot televizijska voditeljica. Novico je potrdila tudi njena tiskovna predstavnica Jin Auh.

Padma je Rushdiejeva četrta žena. Rojena je bila leta 1970 v Indiji. Par nima otrok. Natančni vzroki za ločitev niso znani, Padmina tiskovna predstavnica je povedala le, da je bila njena klientka tista, ki je izrazila željo po končanju zakona. Par se je poročil leta 2004. Takrat so britanski mediji napovedovali, da zakon ne bo dolgo trajal, saj naj bi bile razlike v letih – Salman je več kot dvajset let starejši od svoje žene, ter intelektualnem in kulturnem okolju obeh prevelike. Vendar je Salman v javnosti vedno branil svojo ženo. „Vsak, ki pozna Padmo, ve, da je inteligentna ženska,“ je dejal v intervjuju za revijo Times. „Čudno sem se počutil, ko sem o najini zvezi brali v člankih z naslovi tipa Zakaj grdi moški vedno privlačijo lepotice, vendar sem zdaj tudi tega navadil.“

Salman, ki je pozornost svetovne javnosti zbudil s svojim drugim romanom „Midnight's Children,“ svetovno slavo pa mu je prinesel roman „The Satanic Verses", je medije že zaprosil, naj med ločitvijo upoštevajo njegovo zasebnost.