Zidar Klemenčičeva je še povedala, da gre za neresnične in žaljive izjave, ki jih je Rop podal v telefonskem pogovoru z novinarjem RTV Vladimirjem Voduškom in jih kasneje večkrat ponovil.

Rop ima pet dni časa

"Da Ropa pozovemo, da te izjave prekliče in se zanje javno opraviči, smo se odločili, ker takšne izjave posegajo v čast in dobro ime naše stranke," je še dejala odvetnica in dodala, da je rok za opravičilo pet dni ter da bodo v primeru, da Rop tega ne stori, razmislili o sprožitvi ustreznih sodnih postopkov.

Zahtevek za preklic izjave je obramba pred Ropovim napadom, saj je on tisti, ki je z izjavljanjem neresničnih in žaljivih dejstev o ravnanju premiera Janše, njega napadel, trdi Zidar Klemenčičeva. Dodaja še, da sta zahtevek za preklic izjave in eventualni sodni postopek "najbolj legitimna obramba pred takšnimi napadi".

Anton Rop: Janezu Janši se ne bom opravičil

Poslanec SD Anton Rop je medtem že povedal, da se ne namerava opravičiti predsedniku vlade Janezu Janši. Slednji ga je namreč v četrtek pozval k javnemu opravičilu v zvezi z Ropovimi navedbami o političnem dogovarjanju incidentov v Piranskem zalivu.

"Če predsednik vlade Janez Janša meni, da lahko s svojo politiko ustrahovanja vpliva name, potem se močno moti," je v izjavi za javnost poudaril Rop. Tako je pripravljen iti tudi na sodišče in je prepričan, da bo tožbo dobil.

Rop: Pravzaprav se veselim sodnega potopka

"Če predsednik vlade meni, da je pot, s katero grozi, pot, po kateri bomo lahko razčistili dejstva in prišli na koncu do resnice, potem je meni prav in se pravzaprav veselim tega postopka," je pojasnil Rop. Dodal je, da je prepričan, da bo ta postopek dobil in da bo v sodnem postopku, v kolikor bo do njega prišlo, pokazal resnico in dejstva in nenazadnje tudi, kakšna je politika slovenske vlade.