Z objavo delov dokumentov, ki ne nosijo oznake tajnosti, poskuša dokazati, da Podbregar ima parafo in da jo je tudi uporabljal. To naj bi bilo razvidno iz najmanj nekaj sto uradnih listin, poudarjajo v vladni skupini. Ob tem pa poudarjajo tudi, da se Podbregar izmika jasnemu odgovoru, ali je Sova v času njegovega vodenja letalsko vozovnico res plačala ali ne. Predsednik delovne skupine Lovro Šturm bo Podbregarja še enkrat povabil na pogovor.

"Vlada je s tem dokazala, da gre za parafo ene in iste osebe," je v imenu vladne skupine pojasnil tiskovni predstavnik vlade Valentin Hajdinjak. Ob tem je ponovno poudaril, da je vlada poročilo že posredovala na vrhovno državno tožilstvo z zaprosilom, da ugotovi morebitno kazensko odgovornost.

Sova pa je zavrnila dvome o avtentičnosti dokumenta, ki ga je posredovala vladni skupini in dokazuje nakup letalskih vozovnic. V agenciji zagotavljajo, da so posredovani dokumenti avtentični in da jih agencija ni prirejala, ponarejala ali kako drugače spreminjala. "Dokumenti so del dokumentacijskega gradiva agencije in so bili kot takšni posredovani delovni skupini brez predhodnega posega vanje, pred objavo pa so bili zakriti nekateri podatki," so v Sovi zapisali v sporočilo za javnost.

V vladni skupini pa posebno poudarjajo, da drugo vmesno poročilo vsebuje mnogo ugotovljenih nepravilnosti pri poslovanju s tako imenovanim črnim fondom. Te pa so večinoma finančno težje od nakupa letalskih vozovnic. Hajdinjak je napovedal, da bo vladna skupina v kratkem pripravila novo delno poročilo. Po Hajdinjakovih podatkih bodo v ospredju še vedno finančne zadeve. "Težko pa govorim o poročilu, ki ga nisem videl," je dodal tiskovni predstavnik vlade.