Ugrabitev štoparke

Kot smo ob dogodku že pisali, je Gregorčeva tistega februarskega dopoldneva štopala na Dolgem mostu, namenjena je bila domov proti Primorski. Ko je okoli 11.40 prisedla v ford escort, seveda ni vedela, kaj jo čaka, je pa kmalu po tistem po mobilnem telefonu svojemu fantu že poslala sporočilo z besedo "pomagaj". Takoj je obvestil njene starše in ker jo nekaj ur pozneje še vedno ni bilo domov, po telefonu pa je bila nedosegljiva, so obvestili policijo. A se je za dekletom izgubila vsaka sled, dokler ni naslednjega dne okoli 17. ure z ljubljanske Šmartinske ceste sama poklicala številko 113.

Policisti so ugotovili, da je Lucija že kmalu po tistem, ko je prisedla v avto, ugotovila, da bolje, da od tam čim prej izgine. Voznika je prosila, naj ustavi in jo spusti ven, a jo je priklenil z verigo, jo vrgel na zadnji sedež in pokril z odejo, potem pa obrnil avto in odpeljal do barake za Savo v bližini Brnčičeve ceste v Ljubljani. Tam naj bi ji z verigo zvezal roke in noge, potem pa jo je priklenil še na svojo roko. V usta naj bi ji zatlačil rokavico. Tepel jo je in grozil s Trobcem in Plutom in da tudi on lahko naredi kaj podobnega, da ljudje izginjajo brez sledu in da se tudi njej lahko zgodi kaj takega. Pa še, da je zdaj njegova last in da jo lahko pošlje po Savi navzdol. To in še več se je dogajalo vso noč, potem pa naj bi jo zapeljal globoko v gozd in jo z verigami s ključavnicami priklenil na drevo. Ko se je odpeljal po hrano, je Lucija opazila, da ena od ključavnic ni dovolj zaprta in uspelo ji je pobegniti. Stephena Casiraghija so prijeli naslednji dan. Zdaj je obtožen protipravnega odvzema prostosti, storjenega na grozovit način, spolnega nasilja in tatvine, ker naj bi v njegovem avtu našli ukradene registrske tablice.

"Pestra" preteklost

Kot je znano, je Stephen Casiraghi, ki se je včasih imenoval Hinko Krejačič, pred časom odsedel kazen zaradi posilstva, poskusa ropa v restavraciji, ropa menjalnice, zažiga policijskih avtomobilov pred stavbo ljubljanske policijske uprave in poškodbe policijskega avtomobila, ko so ga hoteli prepeljati na sodišče - najprej so ga obsodili na enajst let in pol, višji sodniki pa so mu kazen omilili na devet let zapora.

Po prihodu izza rešetk je bil obsojen, ker je 8. marca lani pred ljubljanskim sodiščem Delovemu fotoreporterju iz rok iztrgal fotoaparat, z njim udrihal po pločniku in ga tako uničil. Na okrajnem sodišču je za to dobil pet mesecev zapora, potem pa je višje sodišče kazen zvišalo kar za šest mesecev. Sojenje Casiraghiju zaradi poskusa napada na paznika v ljubljanskem zaporu 16. decembra 2004 še vedno poteka.