Mladenka je namreč pred nedavnim ovadila svojega očima, češ da naj bi jo spolno zlorabljal. Prvi izsledki preiskave kažejo, da ni umrla nasilne smrti. Odpovedalo ji je srce.

Dekle se je v petek zvečer vrnila z neke zabave domov k svojemu 20-letnemu fantu. Zaklenila se je v kopalnico, od koder se je kmalu zatem zaslišal ropot. Zaskrbljen mladenič je vlomil v kopalnico in tam na tleh zagledal negibno ležati punco, za katero je vsaka pomoč prišla prepozno. Zakaj ji je nenadoma nehalo biti srce, bodo podrobno pojasnila šele sodna obdukcija in toksikološke preiskave.

Pri fantu je mladenka stanovala šele nekaj mesecev, saj je za silvestrovo zbežala od doma in je policistom prijavila, da naj bi jo od 13. leta starosti spolno zlorabljal njen očim. Kriminalisti so opravili hišno preiskavo, med katero so menda zasegli tudi domnevno obremenile fotografije, na katerih naj bi bila tudi pastorka, zato so osumljenemu odvzeli prostost, preiskovalni sodnik pa je zoper njega odredil pripor. Sojenje, na katerem je javnost izključena, se je na mariborskem sodišču začelo konec marca.