Skupino znanstvenikov vodi kolega osramočenega stanovskega kolega Hwanga Woo-suka. Ta je leta 2005 trdil, da so na njegovi univerzi v Seulu končali z raziskavami izvornih celic. Kasneje se je izkazalo, da so rezultate ponaredili.

Skupina, ki trdi, da so klonirali dva volka, naj bi ponarejala podatke, ki so jih izdali v znanstveni reviji Kloniranje in izvorne celice.

Skupino raziskovalcev, ki naj bi uspešno klonirali volka, vodi profesor veterine Lee Byeong-chun, ki je prejšnji mesec razglasil,da jim je uspelo klonirati dva volka po imenu Snuwolf in Snuwolffy.

V rezultate točnosti kloniranja so podvomili potem, ko so ugotovili, da so podatki o DNK-ju volkov in nadomestne matere - psice, napačni.

Komisija znotraj univerze v Seulu, ki se ukvarja z avtentičnostjo raziskave, je odvzela kri in vzorec celic trem volkom - dvema kloniranima in še enemu, nekloniranemu volku, ki bo služil za primerjavo.

"Vzorce krvi in celic smo predali agenciji na analizo. Raziskava bo temeljita, saj je na kocki ugled univerze. Da bi zagotovili objektivnost in kredibilnost smo najeli zunanjo agencijo, ki bo pregledala vzorce," je zatrdil Kuk Young, vodja raziskave o istovetnosti kloniranja.