O načelniku, ki je obtožen dveh kaznivih dejanj

Janković obtožnega predloga okrožnega tožilstva zoper Steva Lekića, načelnika oddelka za finance, ki mu očitajo zlorabo uradnega položaja in nevestno delo v službi, ni želel komentirati, ker z njim ni seznanjen. "Sicer pa človek, ki ni pravnomočno obsojen, velja za nedolžnega. Zaupanje v vsakega načelnika temelji na dobro opravljenem delu," meni Janković.

Nekatere četrtne skupnosti Bi se rade odcepile

Smešne se mu zdijo napovedi, da se bodo nekatere četrtne skupnosti (ČS) odcepile in ustanovile svojo občino. "Ko imajo potem v Mostah težave s Papir servisom, pa prihajajo k meni," opozarja Janković. Ta mnenja so po njegovih besedah neracionalna in jih opozicijski svetniki samo podpihujejo. Sam intenzivno išče povezavo ČS z mestnimi službami na terenu, s čimer bi se izognili nepotrebni birokraciji.

O aneksu k urbanistični pogodbi za Šumi

Čisto odveč se mu zdi urbanistična pogodba, ki jo je konec oktobra s podjetjem R. E. Invest, investitorjem v Šumi, sklenila nekdanja županja Danica Simšič, saj je za mesto slaba. "Ko bomo pogajanja o aneksu k pogodbi zaključili - pozitivno ali ne - bomo obvestili javnost. Pri pogajanjih upoštevamo Jazbinškove predloge, saj je mesto pri tem poslu dobilo premalo," opozarja župan.

O večnih zmagovalcih na javnih razpisih

Da bi se izognil oškodovanju mesta pri javnih razpisih, s sodelavci v zakonu išče možnost, kako bi lahko ponudnike, ki so v sporu z mestom, izločil iz tekme za mestne posle. "Pogodbe temeljijo na zaupanju. Če se podjetje ne drži dogovorjene cene, se ne drži rokov in neprestano izsiljuje dodatne stroške, hkrati pa čez teden dni na drugem razpisu spet ponudi najnižjo ceno, je nekaj narobe. Kako mu lahko spet daš posel?" se sprašuje Janković. Na vprašanje, ali s tem misli SCT, se je nasmejal in dejal, da tega ni on rekel.

O zemljišču za stadion

Z ljubljanskim gradbenim podjetjem ima mesto že več let pogodbo, po kateri mora to sanirati gradbeno jamo na parceli v Stožicah, kjer je predvidena gradnja novega stadiona. "To pomeni odpeljati vse komunalne odpadke in jamo zasuti. Dokler nimamo projekta za stadion, to ni smiselno, saj bi v primeru, da bi predvideli podzemne etaže, morali najprej jamo zasuti, potem pa jo spet kopati. Pogodba je na sodišču, MOL je tožil SCT in ta bo obveznosti moral prej ali slej izpolniti. Če se bomo z njimi zunajsodno poravnali, to ne bo v škodo mesta, saj lahko mi s tožbo tudi vztrajamo in začnemo z gradbenimi deli, ovrednotimo sanacijo gradbene jame ter stroške dokazujemo na sodišču. Potem se pojavi vprašanje: ali lahko tako podjetje sodeluje pri projektu novega stadiona?" SCT sprašuje ljubljanski župan.

Prihodnje leto cenejša stanovanja

Za konec si je pustil še optimistično napoved, da bodo cene stanovanj v prihodnjih letih padle. "S prostorskimi načrti, ki smo jih že sprejeli in ki jih bomo sprejeli na prihodnjih sejah mestnega sveta, bo na trgu leta 2008 in 2009 okoli 2500 novih stanovanj. Tudi v novem prostorskem redu občine, ki ga pripravljamo, smo predvideli čim več lokacij za stanovanjsko gradnjo," načrte zoper podivjane cene stanovanj razkriva Janković.