Štrafela je pojasnil, da so bili stroji na zasebnem zemljišču in ponovil stališče podjetja, da delajo v skladu z dovoljenji. Krajo delovnih strojev je Gratel po direktorjevih besedah že prijavil policiji. Z županom Zoranom Jankovićem se direktor Gratela po zadnjih zapletih če ni pogovarjal.

Gratel: Odločba MOL je nezakonita

Ponovil je, da je po mnenju Gratelovih pravnikov odločba Mestne občine Ljubljana (MOL), s katero je župan 5. marca razveljavil soglasja občine k izvedbi del pri gradnji optičnega telekomunikacijskega omrežja do leta 2009, nezakonita.

Delavci Gratela bodo jutri nadaljevali z delom

Delavci podjetja se bodo v torek vrnili na ulico Ane Ziherlove in nadaljevali z delom, je zatrdil Štrafela in dodal, da odločba župana ni pravnomočna, saj so se zoper njo pritožili. Z županom sta se sicer srečala 19. decembra lani in 16. februarja, je dejal Štrafela in pojasnil, da je podjetje takrat predložilo vso dokumentacijo in jo tudi podrobno predstavilo. Županova izjava je takrat bila, da je projekt dober in da izvajamo dela v skladu s pogodbo, je povedal Štrafela. "Zakaj je prišlo do spremembe, pa bo moral pojasniti Janković," je dejal.