Tadić je sestanek s predstavniki srbskih strank sklical v petek, po srečanju z Ahtisaarijem, danes pa jim je predstavil predlog posebnega odposlanca ZN in ponovil, da ni sprejemljiv za Srbijo. Sestanek je sicer sklical tudi zato, ker srbska skupščina po parlamentarnih volitvah, ki so potekale 21. januarja, še ni konstituirana.

Iz predsednikovega urada so sporočili, da je Tadić svojim sogovornikom na sestanku predlagal čimprejšnje konstituiranje parlamenta, ki naj zatem že na prvem zasedanju razpravlja o Ahtisaarijevem predlogu in sprejme svoje stališče. Tadić je tudi predlagal, da sedanji skupščinski sklic obnovi mandat pogajalski skupini za Kosovo, da bi se lahko udeležila dunajskega srečanja 13. februarja, zavzel pa se je še za čimprejšnje oblikovanje nove srbske vlade.

Kot so poročali srbski mediji, so udeleženci srečanja s Tadićem ugotovili, da dosedanja skupina za pogajanja o prihodnjem statusu Kosova zaradi parlamentarnih volitev nima več mandata za nadaljevanje pogovorov. Izpostavili so tudi, da se mora o Ahtisaarijevem predlogu izreči nov skupščinski sklic, ki naj sprejme izhodišča za nadaljnja pogajanja in odloči o pogajalski skupini Beograda.

Večina Tadićevih sogovornikov je tudi menila, naj na dunajski sestanek, ki ga je za 13. februar sklical Ahtisaari, odpotuje Tadić in mednarodnemu pogajalcu pove, da Beograd ne more odgovoriti na njegov predlog, dokler se o njem ne izreče novi skupščinski sklic.