Podobno kot Microsoftov ustanovitelj Bill Gates je tudi predsednik družbe Microsoft International Jean-Phillipe Courtois nad Visto zelo navdušen, pravi, da je celo bolj pomembna kot sistem Windows 95.


Vista ne pomeni revolucije


Nasprotno pa precej strokovnjakov za tehnologijo meni, da je Vista zgolj zelo izpopolnjena, ni pa odkritje, prav tako po njihovem mnenju ni nič boljša od operacijskega sistema OS X konkurenčnega podjetja Apple, poroča BBC.


Poslovni uporabniki, ki so Visto že lahko uporabljali zadnja dva meseca, nad novim sistemom niso pretirano navdušeni. Povečini jo bodo uporabljali predvsem zaradi pritiska Microsofta, le nekateri pa iz varnostnih razlogov. Prav zato naj bi bil uspeh Viste odvisen predvsem od ostalih, zasebnih uporabnikov, izpolniti pa bo morala obljubo o zagotavljanju digitalnega življenjskega stila.


Uspeh je že zagotovljen


Strokovnjaki so prepričani, da bo Vista uspešna, vendar predvsem zaradi že znane vrednosti, ki jo imajo Microsoftovi programi in sistemi. "Le redki uporabniki se bodo odločili za nadgradnjo sistema v Visto," razlaga George Colony, direktor tehničnega svetovanja pri podjetju Forrester. "Nihče si je ne bo sam namestil na računalnik, kupili jo bodo skupaj z novim računalnikom," dodaja.