Primorske novice so namreč na skupščini sprejele spremembo družbene pogodbe, proti čemur je Dnevnik vložil tožbo. Okrožno sodišče je sicer že odločilo v prid Primorskih novic, a se je Dnevnik, ki je več kot 12-odstotni lastnik Primorskih novic, zoper sodbo pritožil. Višje sodišče je ugotovilo, da sodišče prve stopnje ni upoštevalo vseh razlogov, ki jih je navedel Dnevnik, zato je primer vrnilo v ponovno odločanje.

Dnevnikov odvetnik Miha Martelanc je v pritožbi zapisal, da okrožno sodišče v sodbi ni navedlo razlogov o odločilnih dejstvih. Napačno je uporabilo materialno pravo, ko je odločilo, da je možno prenesti pravico do odločanja v letnem poročilu z družbenikov na nadzorni svet. Te pravice družbenikom ni mogoče omejiti. Ugotovil je tudi, da je okrožno sodišče neutemeljeno zavrnilo tožbeni zahtevek o tem, da družbena pogodba vnaprej izključuje prednostno pravico družbenikov pri vseh nadaljnjih povečanjih osnovnega kapitala. Okrožno sodišče pa bo moralo preučiti tudi, ali je opredelitev članstva nadzornega sveta Primorskih novic, kot je določeno v družbeni pogodbi, v skladu z določili zakona o gospodarskih družbah.

Če Dnevniku s tožbo uspe, bo morala uprava Primorskih novic, ki jo od konca decembra vodi Suzana Zornada Vrabec, temu ustrezno spremeniti družbeno pogodbo oziroma upoštevati tisto družbeno pogodbo, ki je veljala do februarske skupščine leta 2005. Okrožno sodišče je že razpisalo nov narok za glavno obravnavo, ki bo 6. februarja.