Tokratni koncert z naslovom Čas za malo nežnosti, na katerem bo predstavil svoj novi album z enakim naslovom, ki je danes izšel pri založbi Dallas, bo 9. in 10. februarja v Cankarjevem domu.

"Prihaja Čas za malo nežnosti. Mislim, da je to zelo terapevtsko primerna dejavnost v teh težkih časih, ko je aktualen kulturni boj med podeželjem in mestom. Se pravi, ruralno in urbano se borita na okopih dobrega okusa,“ je pojasnil Zoran Predin, ki se je s tem malo spotaknil tudi ob poplavo turbo folk zvezd na domači glasbeni sceni.



Z elektroniko in klasiko združuje dva svetova


Sam se bo v svojem novem projektu predstavil v nekoliko drugačni luči, kot smo ga bili vajeni. Pripravil je namreč več presenečenj. Prvo je, da je v svojo glasbo vključil moderne elektronske ritme, za kar sta poskrbela njegov sin Rok in Borut Praper.


"To je nekaj, kar si že dolgo časa želim, pa do sedaj nisem imel priložnosti in poguma," je razložil Predin. "Druga novost, mogoče celo večja, pa je sodelovanje z Mirjam Kalin, altistko in mezzosopranistko ljubljanske opere.“ Slednje zaradi priprav na jutrišnjo premiero Massenetovega Don Kihota na tiskovni konferenci ni bilo, je pa zato njen predstvanik povedal, da je nad sodelovanjem s Predinom, ki ga že dalj časa občuduje, navdušena.


Z novim albumom tudi na mednarodni glasbeni trg


"CD namenoma ne prinaša novih skladb, ker zanje nisem vedel, kako bi se obnašale v takšnih aranžmajih. V te aranžmaje sem lahko dal samo skladbe, ki jih poznam do kosti, bom pa na koncertu zaigral nekaj čisto novih skladb, ki bodo kasneje izšle na uradnem naslednjem albumu,“ o albumu Čas za malo nežnosti pravi Predin. Skladbe bodo kasneje izšle še v hrvaškem, italijanskem, angleškem, francoskem in španskem jeziku, pri njih pa bodo sodelovali tudi tuji glasbeniki.


"Rad bi se kot avtor uveljavil v svetu, da bi postal globalno dosegljiv komponist in tekstopisec. V naslednjem letu bom tako naredil vse za to, da se uvrstim v kataloge velikih svetovnih založb, da pa je to možno, pa sem že dokazal s tem, da sem prodal tri svoje pesmi EMI USA za avstralsko tržišče, da lahko sedaj moji prijatelji v Avstraliji kupijo CD, na katerem sem avtor treh pesmi. To je odličen začetek,“ priznava o svojih mednarodnih načrtih Predin.