Čeprav je osnovni greh na strani lastnikov, saj še vedno niso določili upravnika za svojo stavbo in tako kršijo zakon, so po objavah o obveznem označevanju stanovanj sami zaprosili za ustrezne nalepke v lokalni pisarni Geodetske uprave Republike Slovenije (GURS). Nalepk dolgo ni bilo, nato pa so v spletnem pregledovalniku GURS ugotovili, da so podatki za njihovo stavbo povsem napačni. Predstavnica stanovalcev Tanja Čehovin trdi, da so bila opozorila zaman, na napake so neuspešno opozarjali tudi prek obeh kanalov pomoči, brezplačnega telefona 080 21 66 ter e-poštnega naslova vprasanja@popis-nepremicnin.si

Ema Pogorelčnik, ki na GURS vodi sektor za kataster stavb, pravi, da so v omenjenem primeru "naleteli na določene težave", hkrati pa priznava, da jih ne bi mogli odpraviti brez konkretnih opozoril. Zato so ta po njenih besedah koristna, saj lahko na tak način pomagajo tudi drugim udeležencem popisa nepremičnin, ki se srečujejo s podobnimi težavami. Hkrati se je stanovalcem opravičila zaradi nevšečnosti.

Popisovanje 1,2 milijona stavb in 1,6 milijona delov stavb temelji na različnih dosedanjih nepremičninskih evidencah, njihova nenatančnost pa je po besedah generalnega direktorja GURS Aleša Seliškarja presenetila tudi njih same. Zato na GURS trdijo, da so jim opozorila udeležencev popisa v precejšnjo pomoč. V konkretnem koprskem primeru so posredovali na območni geodetski upravi in lastnikom omogočili, da bodo še pred popisom popravili podatke in jih dopolnili z dejanskim stanjem o svoji nepremičnini.