Naj uvodoma povem še, da se je naš Gebre, rekreativni tekač, vrnil na matično tekaško stezo, na Slovanu obtekel pet krogov in se potem hvalil, kako super se počuti, tako da ga je moral naš oglednik zatreti s športno rekreativno modrostjo leta, ki se glasi: »Počutje po prvem dnevu treninga je primerljivo s tem, da vlomiš v štacuno, pa te ne dobijo.« Če še navržemo, da smo s kakimi petimi leti zamude izvedeli za ultimativno »girls just wanna have fun« nevesto, ki je davno neko noč, ko je praznovala svojo dekliščino, popolnoma gola pod pelcem vletela v nočno trgovino v Rožni dolini in prodajalca šokirala z nakupom dveh čipsov, bodi konec paberkovanju. Posvetimo se glavni zaznavi minulega tedna.

To so mestni redarji oziroma »hijene«, kot jih je poimenoval naš poročevalec. Čakajoč v svojem vozilu je namreč videl naslednjo akcijo. Neka gospa se je pripeljala pred Maistrov spomenik, resda nepravilno parkirala na pločniku in stekla čez cesto v stavbo avtobusne postaje. Bržkone je šla kupit vozovnice ali pa morda povprašat za vozni red. Potem ko je izginila v njej, so redarji v avtu, ki je bil parkiran na drugi strani, nasproti spomenika, v bistvu pred zgradbo avtobusnega prometa, kjer je bil nekoč kiosk s francoskim krompirčkom, pripeljali do semaforja na koncu avtobusne postaje, naredil krog nazaj mimo trgovine Noč in dan, se ustavili vzporedno s parkiranim avtomobilom in mu vsega tri minute potem, ko je njegova voznica zapustila avto, že zataknili listek.

Po najbolj mogoči domnevi so vse spremljajoče formalnosti, kot je pisanje zabeležke o registracijskih generalijah vozila, tipi opravili kar v avtu, ko je gospa še prečkala cesto, pač zato, da so lahko potem kar se da hitro oglobili državljanko. Nimam sicer večjih izkušenj z inozemnimi policisti in podobnimi uradnimi osebami, vendar pa vem, da za londonske bobbyje, policiste brez pištol, nekako velja, da so pojem represivnega fair-playa. Prepričan sem, da do takšnega renomeja niso prišli s tovrstnim prežanjem, pa tudi, da imajo zaradi tega manj težav z naklonjenostjo javnosti, kadar imajo morda namen stavkati. Pa tudi pregledoval jih menda ni še noben civilist.