Litvinenkova vdova je dodala, da tisto, kar Putin dela v Rusiji, pomeni, da lahko ubije tudi nekoga v Veliki Britaniji. Dejala je, da ima polno zaupanje v britansko policijo in verjame, da bo našla morilca njenega soproga. Ruske oblasti v zvezi s preiskavo moževe smrti še niso stopile v stik z njo.

»Ne verjamem, da jim lahko pomagam. Ne morem verjeti, da mi bodo povedali resnico in tudi ne verjamem, da bodo najdene dokaze uporabili na pravilen način.« Ko je govorila o smrti soproga, je dejala, da so bile njegove zadnje besede: »Marina, zelo te imam rad.«

V Veliki Britaniji so testirali 26 policistov, pri dveh so odkrili sledove radioaktivnega polonija 210, vendar v tako majhnih količinah, da nista v smrtni nevarnosti. Nemški preiskovalci pa so sledi polonija 210 našli na več krajih v Hamburgu, kjer se je pred zastrupitvijo Litvinenka zadrževal njegov nekdanji sodelavec Dmitrij Kovtun: na uradu za migracije, v avtomobilu, s katerim se je Kovtun prevažal, in v stanovanju, kjer se jepred odhodom v Veliko Britanijo, kjer se je srečal z Litvinenkom, sestal z nekdanjo soprogo.

Proti Kovtunu bodo v Nemčiji sprožili preiskavo o nepravilnem postopanju z radioaktivnim materialom in nezakonitem vnosu snovi v državo, čeprav še niso odkrili, ali je bil polonij v njegovem telesu ali ga je nosil ločeno. Kovtun je zaradi simptomov zastrupitve z radioaktivnim sevanjem na zdravljenju v Rusiji.