Stone je še dejal, da se sramuje svoje države zaradi vojne v Iraku in ukrepih policije po terotističnih napadih 11.septembra.

Čeprav si je na mednarodnem filmskem festivalu v San Sebastianu privoščil precej pikrih na račun ZDA in njene vlade, je vseeno opozoril, da ZDA niso krive za vse svetovne probleme in jih, čeprav marsikdo to od svetovnega policaja števila ena in najbolj razvite države na svetu pričakuje, tudi rešiti ne more.

Oliverja Stona, ki na festivalu predstavlja svoj novi film, ki preko treh prič, enega preživelega in dveh policistov, govori o tem, kaj se je v resnici dogajalo ob sesedanju svetovnih trgovinskih dvojčkov, najbolj jezi način, kako se ameriška oblast spopada s terorizmom. Prepričan je, da je vojna proti terorizmu, ki je po njegovem obvladljiv in nekaj, s čimer se da živeti, metanje energije stran in odvračanje pozornosti od problemov, ki v resnici pestijo svet: bolezni, lakote, izkoriščanja tretjega sveta in uničevanja okolja.

Meni celo, da je spolitizirana in pretirana reakcija ZDA in razvitih držav na dogodke 11. septembra prinesla ravno nasprotno od želenega: še večjo agresivnost skrajnežev, ki so dandanes v imenu svojega prepričanja, pa naj gre za politično ali versko, pripravljeni ubijati drugače misleče brez kančka slabe vesti.