George Bush pa ni zgolj najslabši igralec, temveč je skupaj z ameriško državno sekretarko Condoleezzo Rice tudi polovica najslabšega filmskega para v filmu Farenheit 9/11. V tem dokumentarnem filmu nastopata tudi najslabša stranska igralec in igralka, in sicer sta to ameriški obrambni sekretar Donald Rumsfeld in pevka Britney Spears.

Po svojo nagrado, pozlačeno plastično malino, katere v rednost organizatorji ocenjujejo na 4,97 dolarja, je prišla le Halle Barry.

Zlate maline (Golden Raspberry ali Razzie) je leta 1980 ustanovil John Wilson, ki je sam sebe opisoval kot "ciničnega filmskega manijaka", podeljuje pa jih žirija s skoraj 600 člani iz 16 različnih držav. "Oskarji so postali tako neokusni kot politika," je dejal Wilson nekaj dni pred sobotno slovesnostjo.Na večnem seznamu dobitnikov zlatih malin ostaja nepremagljiv igralec Sylvester Stallone, ki jih je v dosedanji karieri zbral kar deset, med drugim tudi priložnostno za najslabšega igralca stoletja. Sledi mu igralka in pevka Madonna z devetimi malinami.